Живеем в една весело-тъжна Микимаус-страна с Микимаус-проблеми

13:05, 21 мар 21 25 1781 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пролетно... В кратките моменти, в които телевизора е включен, у мен се прокрадва непогрешимото усещане, че живея в някаква Микимаус-страна с Микимаус-проблеми, решавани по Микимаус-начин. Това написа във Facebook писателят Захари Карабашлиев.

Мисля си какво ли щеше да бъде, ако бяхме в постоянна заплаха от земетресения като в някоя истинска държава (Япония, например), ако ни тресяха урагани, торнадота, суши, наводнения и т.н. Ако живеехме в африканска свръх-бедност, ако студувахме в политическия конц-лагер Северна Корея… Но не, ние сме тук, в една весело-тъжна Микимаус-страна, с Микимаус-проблеми.

Броени дни преди изборите в телевизиите са разпънати партийните сергии — като на едновремешните селски сборове — уж пъстри, ама некачествени и долу ниско, трябва да се наведеш много ниско, за да се протегнеш и избереш своето пластмасово геройче…

Вече не влизат в идеологически дебати, няма нужда дори от купуване и продаване на гласове — оня с пуловера в цвят куркума от джипката раздава пари, според както дойде, защото тези пари за него са горе-долу със стойността на онези, които Микимаус-прокуратурата разкри преди няколко дни, т.е. Микимаус пари. И шпионите на тая страна са едни Микимаус шпиони, с Микимаус афери, чак ми е неудобно да ги коментирам.

Ясно е, че никога в историята си,България не е имала такъв достъп до средства, до ресурс, до финансиране, до реални възможности за развитие и добър живот. И никога не е тънела в такава морална, интелектуална и идеологическа нищета.

От друга страна, пролет е дошла днес.

Непредсказуема, но истинска.

Нищо не обещава, но винаги изпълнява.

Честита пролет“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама