Без ВИП услуги: Проф. Чорбанов е настанен в Окръжна болница

15:12, 22 мар 21 25 3274 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

След като излезе информация, че проф. Андрей Чорбанов от БАН е приет в болница с Covid-19, днес станаха ясни повече подробности по случая - кога и къде е приет, както и какво е неговото състояние.

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран с Covid-19 в петък (19 март), при извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След което е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ „Света Анна“-София АД (Окръжна болница), където е извършен повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието му е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на Covid-19, съобщават от Окръжна болница и пояснявавт, че предоставят информация за състоянието на пациента след получено съгласие от негова страна.

Големите кавички

Проф. Андрей Чорбанов е един от най-големите критици на мерките срещу Covid-19, както и на васкините срещу вируса. Дни преди да бъде диагностициран с коронавирус той заяви, че е нарушено основно правило в имунологията да не се прави масова ваксинация по време на пандемия. Няколко седмици по-рано, в телевизионен ефир обяви, че през ноември е прекарал вируса и няма да се ваксинира, защото преболедувалите имат траен имунитет, а естественият е много по-силен от този след ваксина. 

Проф. Чорбанов бе определен като водещ здравен експерт в партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ и води листита на партията във Велико Търново и в 23 МИР в София.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 01:33, 23 мар 21

Кой му е дал професорска титла?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама