Включиха и фитнесите и казината в схемата за компенсации

08:46, 23 мар 21 / Политика 25 1992 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта за временно ограничените икономическите дейности, чиито работници могат да получат компенсация от държавата по проект „Запази ме“ заради това, че е трябвало да излязат принудително в неплатен отпуск, съобщават от ведомството. Документът е обновен съобразно затягането на противоепидемичните мерки, което влезе в сила от вчера, съобщиха от социалното ведомство.

В периода от 22 до 31 март за компенсации в размер 75% от осигурителния доход за октомври поради временното затваряне на бизнесите, в които са наети, могат да кандидатстват заетите във фитнеси, ресторанти, обучителни центрове, туристически фирми, компании за организиране на конгреси и публични мероприятия, казина, игрални зали, кина, театри, музеи, библиотеки и магазини на едро и дребно с нетна търговска площ над 300 квадратни метра.

Новите мерки влизат в сила

Право на подкрепа за същия период ще имат и работещите в търговските центрове, с изключение на тези в супермаркетите, открити щандове и пазари, аптеки, оптики, парфюмерии и магазини за козметика и тоалетни принадлежности, зоомагазини, тъй като тяхната дейност не е спирана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама