Дисквалифицираха песента на Беларус за „Евровизия“ - подигравала се с протестите срещу Лукашенко

09:00, 23 мар 21 / Култура 25 3573 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Музикален скандал избухна на Стария континент. „Евровизия“ дисквалифицира песента, номинирана от Беларус. Причината е, че тя противоречи на принципите на конкурса за аполитичност. Президентът Лукашенко обяви, че ще бъде сменена.

„Евровизия“ излезе с официално становище, което гласи, че беларуската номинация не отговаря на правилата. Песента се подиграва с протестите срещу президента Лукашенко, които избухнаха през лятото след президентските избори, пише bTV.

Разследват руската песен за „Евровизия“ след оплакване от православни и ветерани

В нея се пее: „Ще те науча да танцуваш в тон. Ще те науча да вървиш по линията, ще бъдеш доволен от всичко“.

Негативните реакции в Youtube са осем пъти повече, отколкото позитивните. Противниците на режима на Лукашенко и евродепутати квалифицираха песента като пропаганда. За Лукашенко критиката срещу песента е политическа атака, която няма да подейства. „Те вече започват да ни притискат по всички фронтове. Дори на „Евровизия“, като гледам. Е, само ни дадоха повече авторитет. Добър PR, както се казва“, каза Лукашенко.

За тежестта на един български паспорт

Музикалният формат дава възможност песента да бъде променена или заменена с нова. Тя е премахната от официалната страница на групата и на конкурса, изтрита е и в Youtube.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама