Отиде си неповторимата Татяна Лолова

09:34, 23 мар 21 25 5552 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 87 години почина актрисата Татяна Лолова. Тъжната вест съобщиха от Съюза на артистите във Facebook. „Сбогом, Таня! Сърцата ни са на парчета“, написаха те.

Свикнала съм да давам. А когато даваш – не остаряваш”, каза тя в свое интервю преди време.

Татяна Лолова е била настанена за лечение в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". От лечебното заведение обявиха, че голямата актриса е починала минути след 21.00 часа снощи, вследствие на мозъчносъдово заболяване.

87-годишната звезда е настанена в болницата на 6 март с COVID-19. Коронавирусната инфекция е преодоляна бързо, но последствията от съдовомозъчната болест и възрастовите изменения в сърдечносъдовата и дихателната система са пряката причина за смъртта. 

Коя е неповторимата Татяна Лолова? 

Татяна Лолова е родена на 10 февруари 1934 г. в София. Майка ѝ е от руско-украински произход, а баща ѝ Желязко Лолов е счетоводител, но неговият братовчед съименник е известен театрален актьор в Пловдив. Лолова завършва актьорско майсторство през 1955 г. в класа на професор Стефан Сърчаджиев. Следва заедно с Ицхак Финци, Григор Вачков, Никола Анастасов и други забележителни актьори.

Тя е актриса с широк диапазон на комедийно-сатиричното изображение – от фарса и буфонадата до гротеската и сатирата. Въпреки хиперболата и иронията, използвани от нея при изграждането на образите, те са правдиви и въздействащи. Тя ще остане запомнена главно с комичните си роли в киното, на театрална сцена, по телевизията и радиото. 

Нейните отпечатъци могат да бъдат видени на Стената на славата пред Театър 199.

Екипът на Topnovini.bg изказва искрени съболезнования на семейството и близките на великата актриса! Поклон! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама