14 българи са под карантина на Малдивите

09:50, 25 мар 21 / Свят 25 2334 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

От началото на март има 14 случая на карантинирани българи на Малдивите, като 13 от тях са с положителен PCR резултат, съобщиха от МВнР и препоръчаха да не се пътува до там.

Според почиващите обаче дестинацията е безопасна, защото се излиза само с PCR тест и няма никакъв достъп за външни хора. Те разказват, че температурата им се мери на обяд, на вечеря и при всяко влизане в ресторант. Персоналът на 100% е с маски и всеки ден се дезинфекцира абсолютно всичко. Има и задължителна карантина за срок от 14 дни за заразените и контактни лица. 

Как добрият туристически агент може да изпъкне след кризата

Според туристическите агенции е възникнал проблем за българи, които са поели разходите си за карантиниране, защото са били без застраховка.

„Много е важно всички да пътуват с медицинска застраховка, която включва и COVID покритие. Тя включва, освен ако се разболеете, и разходи по карантината, ако се наложат такива“, обясни Петър Стоянов, директор на туристическа агенция, пред bTV.

Препоръчва се още в случай на контакт със заразен, или пък при положителен тест да се изпълняват разпорежданията на местните здравни власти, и да се следи информацията от здравното министерство на Малдивите.

Новото лице на бизнеса след „корона кошмара“

Малдивите са една от предпочитаните дестинации на българите от началото на годината насам, след като беше въведена задължителна карантина за всички пристигащи от Африка. В момента всяка седмица има чартър от София до Малдивите, като са планирани такива и за пролетната ваканция на учениците на 4 април и за Великден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама