Слънцето се завръща, температурите се покачват

07:00, 26 мар 21 25 1725 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но без съществени валежи. Около и след обяд от запад-северозапад облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно вечерта - над източните райони. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 7 и 12 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 8-11 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Лекувайте пролетната умора с разходки, не с хапчета

Над планините преди обяд облачността ще е предимно значителна и все още на изолирани места ще превалява слаб сняг. Около и след обяд от запад ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността, на места - до предимно слънчево време. Ще продължи да духа умерен, по билата - до силен, северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

В събота вятърът ще отслабне, в много райони - и ще стихне. Ще бъде предимно слънчево. Преобладаващите температури ще бъдат: минималните - между минус 5 и нула градуса, максималните - между 10 и 15 градуса. В неделя отново ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще се затопли още малко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама