Самоубийствен атентат пред катедрала в Индонезия

18:00, 28 мар 21 / Свят 25 2235 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Около 10:30 часа местно време тази сутрин е взривена бомба от предполагаем атентатор-самоубиец пред католическа катедрала в Макасар Индонезия. При нападениято са ранени около 20 души.

На мястото на експлозията са намерени тленни останки, а няколко паркирани в близост автомобили са били повредени. Експлозията се разследва от индонезийският антитерористичен отряд Densus-88. Засега никой не е поел отговорност за експлозията.

Експлозията е станала точно на католическата Цветница, но след като службата е била приключила и хората са се разотишли по домовете си. По-рано през деня охраната на катедралата е забелязала две съмнителни лица на мотоциклет, които са искали да влязат вътре, но не са били допуснати, пише БГНЕС.

Дипломатът Реза Аденан от ситуационния център на МВнР на Република Индонезия информира чуждите посолства в Индонезия, че засега единствената жертва на експлозията е извършителят и че налице са силни индикации, че той не е чужденец.

Няма пострадали българи при експлозията, съобщиха от МВнР. Българското посолство в Джакарта е в постоянна връзка със ситуационния център на МВнР на Република Индонезия и с посолствата на другите държави-членки на ЕС и ще актуализира настоящата информация незабавно при наличие на нови съществени развития на ситуацията..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама