Хората, които закусват редовно, са по-щастливи и успели

20:20, 28 мар 21 / Любопитно 25 2733 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ако обилната закуска всяка сутрин просто не е вашето нещо, може да искате да преразгледате тази позиция.

Ново проучване сочи, че кариерата ви може да се повлияе от започването на деня с храна. Проучването сред 2000 американци - разделени между 1000 закусващи и 1000, които не закусват - разкрива, че тези, които ядат сутрин, са по-склонни да получат повишение на работното си място. 65% от тези респонденти казват, че са се издигнали в течение на кариерата си. За сравнение, само 38% от анкетираните, които не закусват, са казали същото.

 Желанието за напредък в кариерата не е единствената причина да преосмислите закуската. Оказва се, че и вашият любовен живот може да се подобри от нея, според „Study Finds“.

Проучването установява, че хората, които закусват, са по-склонни да се оженят. Всъщност 60% от тези, които закусват, казват, че са се оженили, за разлика от едва 41% от тези, които пропускат така нареченото „най-важно хранене за деня“.

Проведено от „OnePoll“ от името на „Dave’s Killer Bread“, проучването разглежда и разликите в другите норми за щастие като удовлетвореност от живота и здраве. По скалата от 1-10 закусващите отчитат малко по-висока обща удовлетвореност от живота, отколкото техните колеги, които не ядат. Те дават на живота си среден рейтинг 6, докато хората, които не закусват, дават на живота си среден рейтинг 5.

Консумиращите закуска изглеждат също по-склонни да гледат от по-добрата страна на нещата. Седем от 10 ядящи закуски съобщават, че са оптимисти за бъдещето. Само 57% от хората, които не ядат закуска, казват същото. Освен това, докато 84% от закусващите отбелязват, че са донякъде или много доволни от отношенията си с другите в живота си, само 67% от незакусващите редовно, се съгласяват с това.

Резултатите предполагат, че закуската може по-добре да ви подготви да се изправите пред непознатото - или поне да ви помогне да се чувствате по-подготвени, пише БГНЕС.

Ядещите закуска също са по-склонни да се съгласят, че са уверени в приемането на промяна в живота си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама