Христо Иванов: Целта ни е да излезем от 30-годишното затлачване

09:20, 29 мар 21 / Новият парламент 25 1840 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Няма прост изход от ситуация, която се е затлачвала 30 години. Лесен изход, бърз изход няма – трябва съвсем честно да го кажем на хората. Но ние сме готови да бъдем фокусирани само върху тази цел. Това каза водачът на „Демократична България” в листата в Пловдив и 25 МИР в София Христо Иванов.

„Каквито и грешки да сме правили, ние сме напускали властта, за да поставим принципите си над властта, коментира Иванов. По този начин, той припомни за подадената от него оставка като правосъден министър във втория кабинет на Борисов, веднага щом правосъдната реформа беше размита. Именно министерския пост в кабинет начело с Борисов е една от критиките към лидера на „Демократична България”, но Иванов обясни, че това решение е било негово, защото е получил покана в експертно качество. 

Сътрудничество на база приоритети

От „Демократична България“ са готови за сътрудничество, но само на базата на приоритетите им. 

„Още в началото на протестите обявихме списък с приоритети. Това е много важно, защото ние сме готови да сътрудничим, но на базата на конкретни приоритети, предварително заявени от наша страна. Ние ще търсим съвместимост по отношение на приоритетите. За нас търсенето на някаква коалиция, влизането в някакво управление е само, ако свършим това, което сме обявили на хората като основни цели”, каза Иванов в ефира на Нова телевизия.

Според него на предстоящия парламентарен вот ще се реши какви са приоритетите на обществото. „Протестите са красноречив знак за оценка на всяка власт. Това обаче не е достатъчно за промяна. Истинската може да се случи само на избори”, заяви Иванов.

По думите му смяната на ГЕРБ не е просто партията да не управлява страната, а промяна на механизмите, които позволяват корупционното завладяване на българската държавност.

 

„Демократична България“ с три ключови мерки за справяне с коронакризата

Загатна ли за обединение с Манолова и Трифонов?

На Христо Иванов бе отправено предизвикателство да опише с една дума останалите политически лидери. Ето какви асоциации направи той:

За Бойко Борисов - шкафчета, чекмеджета, кюлчета; за Корнелия Нинова - букета на паметника на Тодор Живков; за Мустафа Карадайъ - сламен човек на Ахмед Доган; за Красимир Каракачанов - агент Иван; за Веселин Марешки - аспиринче, хапче, което някой трябва да вземе; за Валери Симеонов - релса.

Съпредседателят на „Демократична България” се въздържа от коментар по адрес на Мая Манолова и на Слави Трифонов. Специално за Трифонов каза, че било много лесно да се говори за „шоу“, но той всъщност още не е показал нищо като политик и затова ще се въздържи.

„Всички ние поемаме доста важни отговорности, искайки промяна. Тези отговорности са много тежки - нека поне помежду си си дадем шанс да дадем най-доброто от себе си, дори да надскочим собствените си очаквания”, коментира Иванов по адрес на Мая Манолова.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 11:56, 29 мар 21

Е нЕма ти да ни изкараш вЕрвай ми :)

2 Анонимен 12:20, 29 мар 21

С гарантирана деградация от тебе ли?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама