В Нидерландия ритаха журналисти, отразили църковни служби без предпазни мерки

11:03, 29 мар 21 / Свят 25 2187 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В Нидерландия богомолци нападнаха яростно журналисти, отразяващи две църковни служби, които се проведоха без каквито и да били предпазни мерки, предаде БТА, като се позова на ДПА.

Протестантските църкви в Урк и Кримпен ан ден Ейсел отвориха врати за стотици посетители в неделната утрин въпреки строгите антикоронавирусни разпоредби и обществените критики.

Журналисти, които информираха за това, са били нападнати пред църквите.

В Кримпен ан ден Ейсел, край Ротердам, 43-годишен мъж е ритал и бил телевизионен репортер, твърдят очевидци. Мъжът е изведен от църковната служба малко по-късно и след това арестуван, според полицията.

В Урк, на североизток от Амстердам, мъж умишлено е блъснал телевизионен оператор с автомобил. По-рано репортери също са били ритани от посетителите на църквата там, както се вижда от телевизионните кадри. Твърди се, че журналистите са само леко ранени, съобщи БНР.

Полицията и политиците осъдиха насилието като неприемливо.

Според конституцията на религиозните общности не може да бъде забранено да се събират. Досега обаче повечето общности се придържаха към правилата и разрешаваха максимум 30 души да присъстват на богослужения, припомня ДПА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама