Коронавирусът у нас: В края на април ще има свободен избор на ваксини

09:01, 30 мар 21 25 3667 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В края на април ще има свободен избор на ваксини. По-скоро трябва да работим по мотивацията на гражданите да продължат да искат да се имунизират, за да достигнем тези заветни 70%, които ще ни осигурят спокойствие като общество. Това каза на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

По думите му през следващите два месеца основната задача е имунизационният процес да върви по всички възможни канали – през личните лекари, в електронната система и със „зелени коридори“. „Натискът към болниците в момента е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-голям. Дори в най-натоварените области откази за прием в болниците няма и те намират начин да се справят“, каза доц. Кунчев, съобщи bTV.

Отварят театрите, фитнесите и ресторантите с градини и тераси от 1 април

Данните от последното денонощие

4497 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 19 424 теста, което означава, че положителните проби са 23%.

През последните 24 часа са починали 203 души, а излекуваните са 3112. Най-много новозаразени има в София – 1183, следват Пловдив – с 391 души, и Варна – с 264.

През изминалото денонощие са поставени 9006 дози ваксини. Така общият брой на поставените дози вече е 445 547.  Общо ваксинираните лица с втора доза са 90 327. Междувременно у нас пристигнаха 51 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Moderna".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама