Тръмп „ще информира, образова и вдъхновява“ американците чрез свой сайт

18:25, 30 мар 21 / Свят 25 2620 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп стартира уебсайт, предназначен да комуникира с неговите поддръжници, съобщава ТАСС, позовавайки се на съобщение на „Фокс нюз“.

Според уебсайта, ресурсът е предназначен да „запази голямото наследство на администрацията на Тръмп и да популяризира първата програма на Америка“. Републиканският офис „ще се стреми да информира, образова и вдъхновява американците във всички сфери на живота“.

Доналд Тръмп си прави собствена социална мрежа

Сайтът позволява на потребителите да „споделят своите мисли“ с 45-ия президент на САЩ и съпругата му Мелания. Поддръжниците на бившия президент, попълвайки формуляр с техните данни за контакт, ще могат да оставят заявление, за да поканят двойката Тръмп на всяко събитие или да ги поздравят по някакъв специален повод.

На 21 март говорителят на Тръмп, Джейсън Милър заяви пред „Фокс нюз“, че бившият президент ще се върне в социалните медии след два или три месеца и ще публикува на собствената си платформа. На 22 март бившият стопанин на Белия дом потвърди това намерение, пише БГНЕС.

Акаунтът на Тръмп в Twitter беше блокиран през последните седмици от президентството му. Освен това му е отказана възможността да публикува във Facebook и Instagram. Това се случи малко след като на 6 януари поддръжници на Тръмп, който тогава беше президент на САЩ, се опитаха да попречат на одобрението на резултатите от президентските избори, проведени на 3 ноември миналата година в Конгреса на САЩ, които демократът Джо Байдън спечели. Във връзка с инцидента демократите инициираха процедурата за импийчмънт на Тръмп. Сенатът на САЩ го оправда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама