Възобновяват издирването на сноубордиста в Рила

09:20, 31 мар 21 25 1562 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Нов опит на Планинската спасителна служба да открие тялото на изчезналия в Рила 34-годишен сноубордист. След 4-дневно прекъсване спасителите подновяват операцията. 

Тази нощ беше последната с отрицателни температури в района, затова днес е един от последните им шансове безопасно да продължат издирването.

Припомняме, че следите на сноубордиста се губят след спускане в района на ски писта „Картала“.  Миналата седмица издирване имаше в понеделник, вторник и петък в периметъра където бе паднала лавината. Заради затоплянето на времето акциите бяха прекратени. Телефонът му бе локализиран, но сигналът от GPS-a показваше, че тялото е затрупано под тонове сняг.

Четвърто денонощие без следа от изчезналия сноубордист в Рила

Издирването този път ще бъде в периметър от около 1 декар. Очаквания нямаме. Имаме набелязани периметри, които трябва да проверим с кучета, уреди и сондиране. В момента сме се концентрирали в зоната, където е локализиран телефонът. Тя е доста голяма, имаше доста сняг и беше много опасно предишните дни, защото температурите бяха високи. Сега вече е твърдо, снегът е слегнал, което позволява да се работи малко по-безопасно“, обясни пред bTV Георги Ботев, ръководител на акцията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама