За шкембетата в политиката – част 2

14:10, 31 мар 21 / Новият парламент 25 1951 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Кои са шкембетата в политиката? По този въпрос продължават да „спорят“ задочно през Facebook премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Истинската война между двамата обаче ще е на 4 април, тъй като те са водачи на листите на партиите си в едни и същи райони - Пловдив и 25 МИР в София.

Бойко Борисов и Христо Иванов задочно: за шкембетата в политиката

Темата бе повдигната вчера от Борисов, който на поредната си обиколка из страната заяви с насмешка: „Като гледам наш‘те опоненти с к‘ви шкембета са...Ха“. „Има едни страшни дебелаци, много по-дебели, отколкото искат да ме изкарат мен, които говорят от името на умните и красивите“, продължи Борисов.

Малко по-късно в определенията „дебелаци“ и „шкембета“ се разпознаха Христов Иванов и Ивайло Мирчев от „Демократична България“. „Г-н Борисов, ние някой ден ще отслабнем, но вие никога няма да посмеете да тръгнете пак сред хората като нас“, отговориха му те в импровизирано видео в социалната мрежа.

Днес задочният спор продължава. Борисов отново кръстосва пътищата на България и в едно от живите си включвания не пропусна да заяви: „Вчера се пошегувах с Краси, с Нанков, че така са нашишкавели, те се разпознаха други. Вече не мога да се шегувам“.

По отношение на „физическата годност и форма на участниците в предизборната кампания“ последва моментален отговор от страна на Христо Иванов и Ивайло Мирчев. „Днес той започна да замазва. Това обаче не е разговор за шкембета. Под тази простащина се крие един от малкото моменти в тази кампания, в които ние можем да влезем в съдържателен разговор. Борисов и ГЕРБ се крият – те не участват в тази кампания. Борисов не отговори на нито един важен въпрос за страната – той се скри в своята джипка. И единственият момент, в който той излезе от този сценарий, е този. И това не е, защото Борисов е свръхчувствителен на тема своята физическа форма – както се знае той от години пощръклява от карикатурите на Комарницки. Под това е усещането на този застаряващ политически гларус е, че губи почва под краката си“, заяви Христо Иванов.

Освен това от „Демократична България“ поканиха Бойко Борисов и Томислав Дончев на дебат във връзка с електронното управление в София Тех Парк в петък – мястото, на което през лятото се проведе конференцията на ГЕРБ, на която имаше и агресия срещу журналисти. „Г-н Борисов, това не е разговор за Вашата форма или за тази на Нанков. А разговор за формата на България“, поясни Иванов. „Хайде да си говорим за политики. Или както Вие ги наричате – „глупости“, заяви той.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 20:47, 31 мар 21

Христо Иванов и Ивайло Мирчев - поредните аматьори в родната политика се били обидили, голяма работа!!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама