„Игра на тронове” ще бъде спектакъл на Бродуей

19:35, 31 мар 21 / Култура 25 3859 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Игра на тронове” ще завладее и театралната сцена. Адаптацията вероятно ще бъде основна атракция в Уест Енд и на Бродуей през следващия театрален сезон, съобщи АФП.

Шоуто ще бъде открито през 2023 г. и ще изобрази ключово събитие, десетилетие преди събитията в романите на Джордж Р. Мартин и разказани в хитовия телевизионен сериал. Ще бъдат включени някои от най-известните герои от епичната история.

Шоуто ще бъде оживено от британска двойка: драматургът Дънкан Макмилан и режисьора Доминик Кук. „Продукцията ще представи история, съсредоточена около любовта, отмъщението, лудостта и опасностите от пророчествата, като в този процес ще бъдат разкрити тайни и лъжи, за които досега само се загатваше“, се казва в изявление на автора, предаде БГНЕС. 

Най-после можем да разкажем цялата история и на театралната сцена", коментира Джордж Р. Мартин. Той определи началото на работата с Макмилън и Кук преди пандемията като „удоволствие“ и изрази нетърпение да възобновят сътрудничеството си.

Нашата мечта е да доведем Вестерос до Бродуей, до Уест Енд, до Австралия ... и в крайна сметка до всяка сцена близо до вас", добави той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама