Разхлабват част от мерките

08:10, 01 апр 21 25 3000 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От днес започва поетапно разхлабване на мерките. Отваря културният сектор – театри, музеи, галерии и кина при заетост до 30%. Добри са новините и за спорта – при капацитет от 30% отварят и фитнесите, спортните и танцовите зали.

След прекъсване от 10 дни отново могат да работят и заведенията, но само тези, които имат открити площи – градини и тераси. Работното им време ще бъде от 6.00 до 23.00 часа. Затворени остават нощните барове, моловете, както и големите магазини, но ще има изключение за тези, които  могат да осигурят пространства на открито.

Ресторантьори не са съгласни да работят с ограничения

Надяваме се да се работи до 2 седмици така, после да се върнем на 50% заетост и навън, и вътре. А сега 20% от едно от заведенията навън събира 140 души. Договаряме и помощи за тези, които нямат летни градини. Изплащат се с около месец закъснение, но започна изплащането. Най-важното за бизнеса е да няма затваряне. Загубите са огромни, най-голямата е за служителите, които трудно ще се върнат в този бранш и са се преориентирали“, каза пред bTV Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама