ДПС не изключва всякакви коалиции

23:17, 04 апр 21 / Новият парламент 25 2118 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Нашата оценка, за екзитпол-ове, които видяхме по медиите, е че българските избиратели на тези избори гласуваха за промяната. Ние от ДПС също заложихме на нея още при съставянето на нашите листи, а и в предизборната ни кампания. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

ДПС: България се нужае от обединение и промяна

От Движението отказаха да коментират възможни коалиции преди обявяване на окончателните резултати, но не отрекоха, че е възможно да се обединят с ГЕРБ, за да сформират правителство. Според тях анализаторите по скоро стъпват върху аритметиката, отколкото да правят политически модели и конфигурации. Ние няма да правим анализ на анализаторите, а ще изчакаме окончателния резултат, изтъкна Карадайъ. 

По думите му от ДПС от близо 4 години говорят за необходимостта от нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията. Лидерът на Движеието поздрави всички избиратели в страната и чужбина за активността на тези избори. Той обърна спациално внимание и на гласоподавателите от Турция, които по думите му са подкрепили партията за програмата им за ускореното икономическо развитие на страната. 

Слави Трифонов: Промяната е неизбежна

Според повечето екзитпол-ове ДПС са изместени от партията на шоумена Слави Трифонов - „Има такъв народ“, като заемат четвъртото място в новия парламент. 

Екзит пол: ГЕРБ са победителите, „Има такъв народ“ изпреварва ДПС според „Алфа Рисърч“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама