Манолова: Отново се готви похищение на вота

01:55, 05 апр 21 / Новият парламент 25 2145 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Никола Вапцаров, кандидат за народен представител от листата на „Изправи се! Мутри вън!“, буквално беше изхвърлен от полицаи от „Арена Армеец”. Причината е, че е поискал да види как става приемането на протоколите и след това как те се вкарват в базата на „Информационно обслужване”. Това заяви Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!”. 

Тя твърди, че разполага със снимки от застъпници на коалицията. По думите ѝ на тях се вижда как протоколите се дописват, преписват и пренаправят. А в залата не се допускат дори наблюдателите. 

„Информацията ни е, че отново се готви похищение на вота. Този път няма да позволим да откраднат резултатите на българските граждани“, изтъкна Манолова. Тя и други членове на коалицията се заканиха да влязат в залата и да излъчват на живо случващото се там. 

От РИК отговориха, че Манолова е кандидат за депутат и в това си качество няма право да присъства на обработването на протоколите в „Арена Армеец”.

„Това за подправянето на протоколите го слушаме на всички избори. Смятам, че това е обида към членовете на секционната избирателна комисия, както и към нашата работа. Аз за 12 години не съм видяла подправяне на протоколи тук”, заяви секретарят на РИК Полина Витанова.

Според нея членовете на секционните избирателни комисии изключително отговорно си вършат работата. Тя твърди, че не е имало случай някоя от тях да не предаде плик с флашки, карти или протоколи. 

Витанова отбеляза, че няма струпване на членове на СИК, но не се спазва оказаната от здравните власти дистанция заради пандемията. Все пак имало достатъчно място за изчакване. 

Припомняме, че през изборния ден Манолова и екипът ѝ подадоха десетки сигнали за изборни нарушения, сред които купуване на гласове. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама