Мария Бакалова не получи наградата на Гилдията на актьорите

07:26, 05 апр 21 / Култура 25 3522 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Българката Мария Бакалова не получи наградата на Гилдията на актьорите за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си във филма „Борат 2“.  

Отличието отиде при южнокорейката Юн Ю-джун за превъплъщението ѝ във филма „Минари“, предаде Ройтерс. При мъжете с приза за актьор в поддържаща роля във филм бе удостоен британецът Даниел Калуя за филма „Юда и черният месия“. Водещата награда за най-добър актьорски състав във филм отиде при „Процесът срещу Чикаго 7“, съобщи bTV.

Мария Бакалова от малка винаги е искала да бъде...

Отличието за най-добър актьор във филм получи посмъртно Чадуик Боузман за „Ма Рейни: Майката на блуса“, а това за най-добра актриса - Вайола Дейвис за същия филм. Боузман, звездата от филма „Черната пантера“, почина на 43 години от рак на дебелото черво през август.

Наградата за най-добър актьорски състав в телевизионен драматичен сериал отиде при „Короната“. С приза за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал бе удостоен „Шитс Крийк“.

Наградите на Гилдията на актьорите са смятани за солиден индикатор за успех при „Оскар“-ите, тъй като членовете на организацията са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука. Мария Бакалова е номинирана за най-добра актриса в поддържаща роля и за „Оскар“. Тази година церемонията по раздаване на най-престижните филмови награди ще се състои на 25 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама