Големите кавички

12:15, 05 апр 21 / Големите кавички 25 3385 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (22 - 26 март)

Политическата кариера на Борисов приключи. Останалото е агония. Колкото по-продължителна е, толкова по-жалка ще бъде. Обществото в България няма нужда от това Борисов да е действащ политик“, заяви социологът Цветозар Томов, бивш член на Централната избирателна комисия, в ефира на БНР. 

По думите му изявлението на премиера Бойко Борисов е призив всички да се присъединят към статуквото. Според него при създалата се ситуация изходите са два - тройна коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС или създаването на правителство с мандата на „Има такъв народ“. 

Това е единственият шанс на Борисов да състави кабинет. Такъв кабинет българският народ не иска и ако бъде съставен, на следващите избори избирателите ще накажат и трите формации. Но те имат легитимната възможност да обявят такъв съюз. Какви са шансовете за нещо такова, зависи от интересите на политическите играчи от тези три партии да останат във властта“, посочи той. 

При втория вариант може да има коалиция между „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“. Цветозар Томов е на мнение, че партията на Слави Трифонов трябва да се опита да състави правителство, защото сме в пандемия. При настоящото изборно законодателство изборите няма да бъдат честни, а трябва да се вземат и мерки срещу икономическата криза.

Борисов и партия ГЕРБ са излишни като партньори в едно такова действие, те само пречат. Това трябва да се случи, но без тях“, изтъкна Томов, като подчерта, че ако хората се почувстват излъгани от новите субекти в парламента, те ще излязат на улицата още през лятото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама