Кмет на ГЕРБ твърди, че са го пребили заради 11 гласа за ДПС

17:55, 07 апр 21 / Новият парламент 25 4147 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Кметът на Белгун Благомир Станев твърди, че е са го пребили заради изборите. 

Quote Icon Аз как мога да контролирам хората кой за кого да гласува? Не съм вътре в урната, коментира кметът.

Той споделя, че на изборите за местна власт през есента на 2019 година е бил подкрепен и издигнат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ-СДС“. Твърди, че повод за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че ДПС имало 11 гласа в селото.

Станев разказва за случилото се пред регионалната медия „Про Нюз Добрич“. По думите му около 3.30 часа след полунощ на 5 април в дома му го посетили двама души. Казали му, че кметицата на Каварна Елена Балтаджиева и председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов го канят в офиса на ГЕРБ. Поводът - да отпразнува с тях победата, която партията е постигнала в Каварна. „Когато чух името на кметицата се отзовах“, сподели Станев. Отивайки в офиса на ГЕРБ обаче Балтаджиева я нямало. Тогава разбрал, че са използвали името ѝ, за да го подлъжат. 

При 100% обработени протоколи: Шест партии в новия парламент

По думите му в офиса били Илиян Събев Донев, председателят на общинския съвет Йордан Стоянов, Ивайло Ангелов, Северин Ников, техническият секретар и две млади момчета, които той не познавал. Станев седнал на един от диваните до Събев, а той започнал да го удря и залива с алкохол. Нанасял му удари по главата, а с автоматичен нож го порязал по крака. Казали му, че трябва да подпише заявление за напускане на ГЕРБ. Причината - не е допринесъл с нищо за партията в изборния ден. Станев подписал.

Кметът е подал жалба в Окръжната прокуратура в Добрич и в други институции, към която е приложил и медицинско свидетелство, издадено му от Съдебна медицина. Вече е назначена проверка по случая.

Вече тече проверка на тези твърдения, направени впрочем от човек, срещу когото се води дело за изнудване . Нека оставим разследващите органи да си свършат работата и после да коментираме. Разбирам нашите политически опоненти – много ги боли, че ГЕРБ за първи път от 15 години е първа политическа сила в Каварна. Това е постигнато с работа, не със скандали и подобни криминални практики“, казва Йордан Стоянов.

Той твърди, че за Илиян Донев знае само, че е бизнесмен от туристическия бранш в Каварна. „Не виждам какво общо може да има при подобна случка. Още по-абсурдни са твърденията, че аз съм поощрявал някой да бъде бит и измъчван. Всеки мой роднина може да ви каже какъв човек съм и колко истина има в такива твърдения“, казва Стоянов.

По повод твърденията, че е карал Благомир Станев да подписва заявление за напускане на ГЕРБ, той твърди, че това няма как да стане, тъй като кметът на Белгун не е член на партията.

На изминалите избори в Белгун за коалицията „ГЕРБ-СДС“ са гласували 46 души, а за ДПС - 11. Кметицата на Каварна Балтаджиева е от ВМРО, председателят на Общинския съвет Йордан Стоянов е от ГЕРБ.

През 2016 г. Благомир Станев е бил арестуван за това, че е изнудвал за половин милион евро председателя на местната земеделска кооперация д-р Кралю Кралев.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:43, 13 апр 21

Моля бъдете коректни! Снимката и видеото са на МГ"Добруджа", а не на Добрич ТВ. В Медийната група телевизията е "Добруджа", радио "Добруджа", ИА и вестник ГЛАС. Не сме от мълчащата шайка

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама