Разцепление в „Изправи се! Мутри вън!“ само няколко дни след изборите

17:00, 08 апр 21 / Новият парламент 25 4361 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Задочен сблъсък вътре в коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ се разигра днес, след като едно от лицата ѝ – адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“, заяви, че на обединението са му нужни гласовете на БСП, „за да убием ламята“. Мая Манолова от „Изправи се.бг“ и Татяна Дончева от „Движение 21“ свикаха нарочен брифинг, в който се разграничиха от коментарите му.

„Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята, а без тях не можем да го направим. Какво правим ако ДПС решат да ни подкрепят? Ще кажем: „Не, не, вашите гласове няма да ги вземем“? Как няма да им вземем гласовете?“, заяви Хаджигенов пред БНТ сутринта, като допълни, че най-бързият начин ГЕРБ да бъдат „ликвидирани“ е именно от партията на Бойко Борисов да дойде подкрепа за ИСМВ.

Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!“, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС“, отговори му днес следобед Мая Манолова, цитирана от bTV.

Нееднократно в предизборната кампания сме заявили ясно, че нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, ДПС и БСП в пазарлъци за правителство не влизаме“, подчерта тя и допълни, че „нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група“.

Дончева обясни думите на Хаджигенов с политическа неопитност: „Смятам, че ако си дадем не сто дни, но няколко дни за всички нови в политиката хора, които не са пробвали какъв ефект произвеждат думите, ще намерим едно по-златно сечение и едно по-умерено възприемане на изявления, които може би биха могли да бъдат по-обрани, по-разумни“.

Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както обикновено“, така Хаджигенов коментира случая пред „Фокус“. На въпрос дали съжалява, че се е коалирал с Мая Манолова за парламентарните избори той отговори: „Не съжалявам. Тази коалиция беше безумна, невъзможна и ние заедно я направихме работеща, защото основните цели са ГЕРБ, Бойко Борисов и Гешев. Това са нещата, които трябва да направим. Не ми харесва, че трябваше да направим точно такава коалиция, но това беше възможната коалиция“. Другият член на „Отровното трио“ Арман Бабикян също изрази мнение, че Манолова не е гледала изказването на Хаджигенов иначе нямало да се подведе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама