Топ 5 новини от седмицата

09:00, 11 апр 21 25 2332 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата в рубриката „Топ 5“:

1. Вятърът на промяната в София: Референдум за управлението на Фандъкова

София вече не е сред крепостите на ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов губи в два от трите столичния МИР-а – 23-ти и 24-ти, или иначе казано централните части, южна и североизточна София. Именно в столицата преди 15 години стартира проектът ГЕРБ, когато кмет бе Бойко Борисов. Освен всички изводи, калкулации и причини за поражението, можем да считаме резултатите и катореферендум за управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която само преди година и половина спечели изборите с малка преднина.

2. Прецакаха ли ни нашите в чужбина, като избраха Слави?

Българите в чужбина вече не са това, което бяха. От „изтекли мозъци“ за часове се превърнаха в „чалгаджии“. Причината – избраха лошия в страшния филм, който го е грижа за родината, и наклониха везните в негова полза. И българите в България им се разсърдиха.

3. „Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“: Не става само с мозъци, трябват и ръце

В рубриката Андрей Арнаудов обръща специално внимание на теми, които в студиата и в интервютата едва ли ще го попитат, а има какво да каже. Така или иначе в социалните мрежи това вече е масова практика. Тази седмица темата са резултатите от изборите сред българите в чужбина.

4. Кръговратът на партийния живот

Повтаря ли се историята или се римува? След дълго чакане на българската политическа сцена изгря звездата на третия цар (по Андрей Райчев) – Слави Трифонов. Предните двама бяха Симеон Сакскобурготски и Бойко Борисов.

5. Почина журналистът Георги Коритаров

Известният журналист Георги Коритаров си отиде на 61 години. България и журналистиката загубиха изключителен професионалист и ерудит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама