Най-много суперлуксозни жилища се продават в Лондон

18:30, 13 апр 21 / Любопитно 25 2353 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Лондон победи Хонконг и Ню Йорк, като се превърне в най-популярния град за закупуване на ултралуксозен жилищен имот. Проучване показва, че имотната търговия там не е спаднала през миналата година, а точно обратното, въпреки Брекзит и коронавируса.

Комбинираната стойност на супер луксозни имоти, продадени в британската столица, се е покачила през 2020 г. до 3,7 милиарда долара (3,1 милиарда евро), сочат данни на агенцията за недвижими имоти „Knight Frank“.

Хонконг загуби първото място от Лондон, след като продажбите спаднаха до 3,2 милиарда долара за луксозни недвижими имоти, за каквито се определят имоти на стойност 10 милиона или повече долара.

Снимка: Pixabay

Междувременно продажбите в Лос Анджелис скочиха до 2,6 милиарда долара, което му отреди третото място. Ню Йорк зае четвърто място с общи продажби от 2,2 милиарда долара.

Супер луксозният жилищен пазар в Лондон се отърси от Брекзит и дори от пандемията - потвърждавайки британската столица като водеща дестинация за богатство в света“, каза Лиъм Бейли, шеф на глобалните изследвания в „Knight Frank“, цитиран от БГНЕС. 

По думите му след пет години падане на цените, столицата е настроена за рестартиране и най-новите числа потвърждават, че Лондон е на върха на класациите в света. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама