Ути Бъчваров улови толстолоб с нечувани размери

12:30, 14 апр 21 25 5114 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Известният кулинар, пътешественик и търсач на силни усещания Ути Бъчваров хвана собственоръчно рекордно голям толстолоб. И за да няма рибарски спекулации, всичко бе документирано. Кантарът показа безмилостните 33 килограма!

Както вече знаете от Topnovini.bg, Ути и екипът му обикалят България в търсене на кулинарни съкровища. През изминалия уикенд се озоваха в община Оряхово и по-точно в село Остров - едно от най-красивите места по българския бряг на река Дунав. Въоръжен с двама оператори, две лодки и местни рибари, те документираха как се лови риба в района. Към групата прибавяме и весело куче. Който си е късметлия, си е късметлия. Още на 20-тата минута рекордният улов е качен в лодката. Толстолоб с исполински размери, невиждани до този момент по тамошния бряг. В мрежата се заплитат и две прекрасни 4-килограмови дунавски мрени.

Целият улов беше подарен от сърце на Ути, за да го сготви в студиото. Пред очите на цялото село Остров и други невярващи, кулинарят показа улова си, сготви с местните баби прословутата влашка саламура и получи безценен урок от деца от местното читалище как се танцува Дунавско право хоро. Припомняме, че великият Дико Илиев е родом от Оряхово.

Освен от река Дунав, телевизионните зрители и потребителите във Facebook и Instagram ще могат да гледат епизоди и да видят снимки също и от Генерал Тошево, Царево, Добруджа, Свиленград, Котел,  Монтана, Кюстендил, Угърчин. Идеята на проекта е да се открият истински кулинарни съкровища от различни региони на България, като успяват да покажат автентични рецепти, които не са минали през „мелницата на Балкантурист“, а представят оригинална кухня - такава, каквато може да бъде открита по къщите, в домашни условия. Всеки един от епизодите ще разказва още и за културните, географските и всички други забележителности, за които си заслужава човек да преоткрие България и да я сподели с приятели.

Ути Бъчваров и Милко Калайджиев предизвикаха задръстване в Свиленград

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама