Цацаров се отказва от запора на жилищния комплекс на Божков

14:35, 14 апр 21 25 2288 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поиска да бъдат вдигнати възбраните, наложени по искане на самата комисия върху 14 многофамилни жилищни сгради в комплекса на обвиняемия бизнесмен Васил Божков „Нове хоумс“.

Спират строителството на жилищни сгради на фирма, свързана с Васил Божков

Решението е мотивирано с достатъчната обезпеченост на претенциите по отношение на Васил Божков и свързаните с него търговски дружества, както и с това, че с наложените възбрани върху сгради и права на строеж, собственост и понастоящем на „Нове хоумс“ АД, на практика се засягат интересите на близо 250 лица, които са сключили предварителни договори за придобиване на жилища и са заплатили значителни суми на акционерното дружество“, обяснява комисията.

Инвеститори и собственици в комплекс на Божков излязоха на протест

Имотите бяха възбранени с окончателно съдебно определение в рамките на производството за конфискация срещу Божков, припомня Сега“. В края на февруари КПКОНПИ внесе в съда иск за конфискация срещу Божков на 278 млн. лв. Ответници по делото са и свързани с него фирми и лица. Комисията претендира за отнемане на яхти, самолет и имоти на Божков в чужбина. 

Комисията иска конфискация на имущество от подсъдим по Боклукгейт“

Междувремнно антикорупционната комисия обяви, че е внесла иск срещу подсъдимия по делото Боклукгейт“ и бивш зам.-министър Красимир Живков в размер на над 871 хил. лв. Претендират се идеални части от имоти в София (два апартамента и гаражи, ателие и паркомясто), двуетажна къща в Ботевград, поземлен имот в Правец и паркомясто в Поморие. Живков е обвинен от прокуратурата за това, че в качеството си на длъжностно лице – зам.-министър на околната среда и водите, е участвал в организирана престъпна група.

Бобокови на съд заради боклука

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама