ГЕРБ: Време е шоуто да приключи

10:35, 15 апр 21 / Политика 25 2936 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

837 707 българи гласуваха за ГЕРБ на отминалите избори. Нито една от присъстващите в 45-ото Народно събрание партии не се доближава до този резултат. Победителят е само един и това е ГЕРБ – поне е редно да го признаете. Това заяви от трибуната на парламента Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ, след като народните представители се заклеха и първото заседание бе открито.

„Партията ни спечели пети пореден парламентарен вот и общо 14-а поредна изборна победа. Победителят се поздравява, но това зависи не само от възпитанието и културата, но и от политическия опит“, с тези думи Атанасова разкритикува всички онези, които твърдят, че всъщност ГЕРБ е големият губещ на изборите, тъй като нито една друга формация не заяви готовност да подкрепи неин кабинет.

Мика Зайкова откри новия парламент: Народът ни изпрати тук за промяна

„Факт е, че след толкова време суверенът отново ни поставя на първо място. Това означава, че хората ценят направеното от нас или не виждат алтернатива на ГЕРБ“, коментира Атанасова. „Въпреки внушенията, че вотът ще бъде брутално подменен, изборите преминаха нормално. Най-голямото доказателство за това е присъствието на всички нас в тази зала. Никой не оспори изборите“.

Тя отново потвърди категоричността на ГЕРБ, че ще предложи правителство. „То е готово веднага да се заеме с предизвикателствата, пред които е изправена страната. Този кабинет ще заработи от ден първи на високите обороти, с които работеше правителството на Борисов“, заяви Атанасова.

Новите народни представители положиха клетва

„Ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено, отговорността за стабилността и развитието ще бъде поета от партията на Слави Трифонов и може би от останалите формации, които се провъзгласиха за промяна. Време е мълчанието на шоуто да бъде прекратено и гражданите да чуят нещо различно от обичайните лозунги и подвиквания. Ще продължат ли мерките в подкрепа на бизнеса, ще продължи ли курса към еврозоната, ще продължи ли нормализацията на отношенията със Северна Македония - ние имаме отговорите на тези въпроси и те бяха подкрепени от 900 000 български граждани“, подчерта тя. „Никой не може да неглижира гласа на всички тези хора, иначе ще плати висока политическа цена“.

Според Атанасова безвремието на един служебен кабинет ще бъде платено от всички български граждани. „Време е шоуто на приключи. Защото за разлика от шоуто на политическата сцена няма скечове“, посочи тя.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама