„Има такъв народ“ с промени в Изборния кодекс, но не за мажоритарен вот

10:40, 15 апр 21 / Новият парламент 25 3615 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Още днес „Има такъв народ“ ще внесе готови промени в Изборния кодекс и в Закона за политическите партии, за да може субсидията да бъде 1 лев на глас, обяви от парламентарната трибуна депутатът Тошко Йорданов.

Имаме парламент, който е различен от всички предишни. Защото закъсня с 6 месеца, а закъсня защото предишните управляващи се бяха вкопчили във властта. В него има представители на хората, които протестираха една година. Има депутати, които бяха на жълтите павета и ядоха бой от полицията. Това е факт“, заяви той.

Мика Зайкова откри новия парламент: Народът ни изпрати тук за промяна

Няма нужда да се лъжем - този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат. Ще работи толкова колкото трябва. Основната задача пред него е промяната в Изборния кодекс“, подчерта Йорданов.

Има такъв народ“ ще настоява за отпадане на ограничението за секциите в чужбина и възможност сънародниците ни да гласуват по пощата; 100% машинно гласуване; разпускане на ЦИК и избиране на нова комисия; видеонаблюдение в изборния ден. „Това са неща, които парламентът трябва да изпълни веднага“, категоричен бе той.

От изказването му се разбра, че сред предложенията за изменения в Изборния кодекс няма да бъде въвеждането на мажоритарен вот. Йорданов посочи, че такава промяна се прави при мнозинство, а тяхната партия няма такова

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама