Парижката катедрала „Нотр Дам“ ще бъде отворена отново през 2024 г.

18:30, 15 апр 21 / Свят 25 2934 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Катедралата „Нотр Дам“ („Света Богородица“) в Париж, която бе опустошена от пожар през април преди две години, „ще се отвори отново“ през 2024 г. Това увери френският министър на културата Розелин Башело.

Кампанията за набиране на средства за реконструкцията на катедралата, е събрала общо 833 млн. евро, които са достатъчно за завършване на строително-ремонтните дейности, съобщи БГНЕС.

Започва реставрацията на главния орган на "Нотр Дам"

„Мога да ви кажа, че през 2024 г. катедралата „Нотр Дам“ ще бъде отворена отново“, добави тя. Целта е един от основните символи на Франция да бъде възстановен навреме за Олимпийските игри в Париж през 2024.

Генерал Жан-Луи Джорджлин, който ръководи възстановяването, също гарантира, че катедралата ще може да бъде отворена отново през 2024 г., като датата на откриването вече е определена за 16 април, дори ако работата не бъде завършена изцяло дотогава. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама