БСП призова за разум, а не за мандатно мислене

10:41, 15 апр 21 / Новият парламент 25 2338 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Паралелната държава, която беше изграждана десетилетия наред, трябва да бъде разградена, но това е много трудно. Нейното унищожаване и налагането на върховенството на закона ще изисква общи усилия на всички ни като народ. От нас се изисква разум, а не мандатно мислене, обяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова след откриването на новото 45-о Народно събрание.

БСП внася днес в деловодството на парламента пакет от закони, касаещи помощ за малкия и средния бизнес, кредитна и данъчна ваканция, откриване на нови работни места, помощ за домакинствата и децата, облекчение на младите семейства в кризата, преизчисляване на пенсиите и др.

Новите народни представители положиха клетва

От левицата искат още и възстановяване на блиц-контрола върху премиери и министри, спиране на порочната практика да се внасят закони без оценка на въздействие, ревизия и промяна на лобистки текстове от закони, предвидима бизнес среда и др. Нинова поиска и ревизия на управлението на Бойко Борисов. Левицата настоява и Народното събрание да наложи моратириум на сегашното правителство в оставка върху сключване на договори, продажба, концесии и назначаване на ръководства комисии и агенции.

Нинова ще внесе в деловодството на парламента и промени, с които да се ограничат правомощията на премиера – който и да е той, да харчи безконтролно парите на хората. „Трябва да се сложи ред във финансите на страната“, категорична е тя.

От „Има такъв народ“ веднага внасят промени в Изборния кодекс

Нинова подчерта, че БСП не прави скрити договорки с ГЕРБ за правителство, каквито слухове се носеха из общественото пространство. „Бихме подкрепили правителство на „Има такъв народ“ по политики срещу порочния модел“, подчерта тя и уточни, че левицата няма да прави голяма коалиция. Ако третият мандат бъде връчен на БСП, тогава партията ще реши какво да прави.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама