Големите кавички

14:10, 15 апр 21 / Големите кавички 25 3838 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (5 - 9 април)

„Бих искал да отправя апел към всички Вас, паралментаризмът и функциите на председателя на парламента да не служат като срамно смокиново листо, прикривайки ужасите на ГЕРБ и срамното управление на Бойко Борисов. Бих искал да Ви помоля този титаничен интелект, велик географски отркивател, да върнем гордостта на Кърджали в производството на специфични поцинковани изделия, където му е мястото“. Това заяви от парламентарната трибуна адвокат Николай Хаджигенов от групата „Изправи се! Мутри вън“ по повод предложението на ГЕРБ отново председател на парламента да стане Цвета Караянчева.

Именно фигурата на Караянчева се превърна в причина и за първите по-сериозни словесни престрелки между депутатите от новоизбраното 45-о Народно събрание. От ГЕРБ я представиха като „човек с опит, променил статуквото в партийно-монолитния район като Кърджали”. Най-голямата група в парламента пък посрещна остро думите на Хаджигенов и поиска да му бъде отнета думата.

„Аз съм от Кърджали и квалификации срещу една дама е вулгарно“, изтъкна Вежди Рашидов по повод обидите по адрес на Цвета Караянчева. Той поиска от Мая Манолова мутрите в парламента да се посочват поименно. „Как смеете да наричате 200 души мутри! Аз не съм мутра, а за вас съм чувал, че прякорът ви е Сестра Галева, защо?“, попита Рашидов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимни 23:26, 15 апр 21

Вежди, та той твоят вожд я унижи. А иначе чувството за хумор на адвоката е перфектно. Страхотен стил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама