Надал прегази Гришо в Монте Карло

18:21, 15 апр 21 / Спорт 25 3286 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Световният номер 3 Рафаел Надал не остави никакви шансове на Григор Димитров и го отстрани за по-малко от час на осминафинал на тенис турнира в Монте Карло. 

Матадорът беше безпощаден на корта и продължава похода си към 12-та титла от надпреварата след като даде само 2 гейма на родения в Хасково тенисист - 6:1, 6:1.

Това е 14-та победа за Надал над Димитров. Българинът продължава да е с 1 успех в тези срещи - от 2016 г. в Пекин.

Мачът започна кошмарно за Димитров. На своята любима настилка - клей, Надал правеше каквото си иска. Така той натрупа 2 пробива и преднина от 0:5. Изглеждаше, че българинът няма с какво да се противопостави на съперника, поне до края на сета. Тогава Григор спечели един гейм, но силите не му стигнаха за нещо по-сериозно.

Доминацията на Рафаел Надал продължи и през втория сет. Димитров допусна пробив още в първия гейм, след това и още един. При изоставане от 0:3 българинът счупи ракетата си, хвърляйки я на корта. До края на срещата той успя да вземе само още 1 гейм, предаде bTV.

Така Надал ще играе срещу победителя между Андрей Рубльов и Роберто Баутиста Агут. Следващият турнир, в която българинът е заявил участие, е надпреварата в Барселона, която започва на 19 април.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама