Задържаха полицай, печелил хиляди чрез разпространение на дрога

14:12, 16 апр 21 25 2298 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Задържаха полицай за разпространение на наркотици на територията на „Студентски град“. Той е изкарвал по над 1000 лв. на всеки курс. До акцията срещу него се е стигнало след анонимен сигнал за сделка за продажба на голямо количество наркотично вещество.

При обиск на полицая във вътрешния му джоб е намерен кокаин, а в колата му тревиста маса - марихуана. Полеви тест доказва какви са веществата. Служителят на полицията е отказал тест за наркотици. По време на сделката е бил в болничен и не е изпълнявал служебните си задължения, съобщи Нова телевизия.

Арестуваха българи в Южна Африка за трафик на кокаин за колосална сума

Анонимният сигнал е потвърдил оперативна информация на органите на реда.

Ние наблюдавахме служителя, но моментът, в който той осъществява престъпното деяние, винаги ни е убягвал. В процес на разследване е откъде се е снабдявал с дрогата”, съобщи шефът на „Вътрешна сигурност” Стефан Банков.

По думите му полицаят е обикновен куриер. „Той сам транспортира, съучастниците се установяват”, добави още Банков.

Служителят на реда се е занимавал от няколко месеца с нелегалната дейност, предимно на територията на „Студентски град”. Наблюдаван е от пет месеца. Работил е в 6 РУ девет години. Срещу него текат и няколко дисциплинарни производства.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:00, 14 сеп 22

Всички полицаи всеки месец да се проверяват за употреба на наркотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама