Нинова с шест условия, за да подкрепи кабинет на „Има такъв народ“

17:20, 17 апр 21 / Политика 25 3263 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

БСП поставя шест условия, за да подкрепи правителство на „Има такъв народ“. Левицата няма да участва в кабинет на втората политическа сила, но е готова да го подкрепи Слави Трифонов, ако  излъчи правителство. За да се случи това обаче Корнелия Нинова поставя условия.

Първо: Бързи и последователни действия в здравната сфера за овладяване на пандемията и за прилагане на мерки за нейните социални и икономически последици.

Второ: Борба с корупцията, укрепване на независимата съдебна система и медиите, и възстановяване на парламентаризма.

Трето: Обективна и задълбочена ревизия на състоянието на бюджета, на задълженията на България, реализацията на инвестиционните проекти в инфраструктурата, енергетиката и отбраната.

Четвърто: Прозрачност на процеса на договаряне на оперативните програми с ЕС за програмния период 2021 – 2027 и представяне на преработен национален план за възстановяване и устойчивост.

Пето: Изменения в изборното законодателство с цел да се осигурят гаранции за достоверно отчитане на гласа на всеки избирате и приемане на оперативни мерки за рязкото ограничаване на купения и корпоративния вот.

Шесто: Партията или излъчения от нея кабинет да не предприемат действия, които противоречат на основните политически ориентири и предизборни ангажименти на БСП.

При положение, че се стигне до възлагане на проучвателен трети мандат на БСП, ще вземем решение по този въпрос в спешен порядък, заяви още Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП съобщи, че по време на днешното заседание нито един от членовете на Националния съвет не е повдигнал думата за Конгрес, така че такъв няма да бъде свикван, предаде БГНЕС. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 19:16, 17 апр 21

От първо до пето са само приказки, каквито се пишат по партийните документи и програми. Те са без някаква тежест. Шестото е единственото, което ги интересува. Иска да каже - изпълнявайте нашите обещания и програма. Това са пълни глупости. Но подтекста не са глупости. Подтекста е: Слави трябва да е глупак да се съгласи. Като не се съгласи - няма да го подкрепим и Радев ще даде мандата на БСП, защото днес казахме, че ще го подкрепим за президентските избори. Затова Нинова не подаде оставка, защото най-после ще се добере до заветната си мечта - да се види премиер, па макар и за кратко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама