Отварянето на стадионите и дискотеките трябва да бъде отложено

17:57, 17 апр 21 25 2385 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Да се отложи отварянето на стадионите и на нощните заведения, това препоръчва директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Всяко разхлабване на мерките ме притеснява, че може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняват. Да бъде отложено пускането на публика и отварянето на нощните заведения“, коментира той в ефира на Nova News.

Според него моловете не са толкова рискови като места за пазаруване, а за събиране на много хора.

НОЩ прекратява работата си

„НОЩ стартира с 4-ма лекари, както и хора от Външно министерство и Гранична полиция. Имахме няколко задачи – да информираме правителството за движението на епидемията, което ще продължаваме да правим, както и да координираме държавните институции“, заяви той. 

СБЛЪСЪК: Логично или безотговорно е разпускането на Щаба?

Той обясни, че от 12 май 2020 г., когато не сме в извънредно положение, а в епидемична ситуация, нещата се поемат от министъра на здравеопазването.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама