Следващите хора на Луната ще кацнат със Starship на SpaceX

20:00, 17 апр 21 / Любопитно 25 2540 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Следващите хора на Луната ще кацнат със Starship на SpaceX. Авиокосмическата компания на Илон Мъск спечели договор на стойност 2.9 млрд. долара от НАСА за изпращане на астронавти на Луната за първи път от последната мисия на „Аполо“ през 1972 г.

НАСА избра само SpaceX за мисията, след като обмисли различни комбинации за работа от страна на няколко компании, включително Blue Origin на Джеф Безос, която си партнира с Lockheed Martin, Northrop Grumman и Draper, както и с подизпълнителя за отбраната Dynetics, съобщи в петък „Вашингтон пост“.

SpaceX ще стартира мисията като част от програмата си Artemis, за която компанията е проектирала космическия кораб за многократна употреба Starship, предназначен да изпрати хора дълбоко в космоса и след това безопасно да кацне обратно на Земята. Досега всички тествани прототипи обаче се разбиха, но Илон Мъск се надява някой от космическите кораби да излезе в орбита още тази година, предаде БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама