ДПС очерта три основни приоритета пред новия кабинет

13:46, 19 апр 21 / Политика 25 2297 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

ДПС няма да подкрепи правителство на партиите, които загубиха последните избори – ГЕРБ и БСП. Това заяви лидерът Мустафа Карадайъ по време на консултациите на президента Румен Радев с партиите в 45-ото Народно събрание преди връчването на мандатите за съставяне на правителство.

Карадайъ повтори оценката на ДПС за изборите, която отчита ясното желание на българските избиратели за промяна – да спре омразата, агресията и разделението в политиката, да се възстановят политическата нормалност и демокрацията, както и да се даде рестарт на държавността.

БСП вече не поставя борбата с корупцията като условие да подкрепи „Има такъв народ“

„Вече изразихме готовност и за евентуална подкрепа на правителство, предложено от трите нови партии в новото Народно събрание. Приоритетите на това правителство биха могли да бъдат три – борбата с кризата, изготвяне на план за възстановяване и устойчивост и достойно членство в евроатлантическите структури“, заяви той. Според него България трябва да има поне три пъти повече ускорено икономическо развитие.

От своя страна, държавният глава Румен Радев подчерта, че е важно да бъде създадено оперативно отговорно правителство. „Мисията е да се намери верният баланс между необходимостта от неотложни законодателни промени за новия парламент и много важната задача – съставяне на правителство. Новото правителство ще бъде знаково, тъй като периода 2021 - 2025 г. ще бъде ключов заради големите възможности, които се отварят пред нас заради европейската подкрепа“, посочи той.

„Има такъв народ“ все още не разкрива плановете си за правителство

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама