Борисов е в добро състояние след операцията

21:05, 19 апр 21 25 5913 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Премиерът в оставка Бойко Борисов е бил приет днес в „Пирогов” за ядрено-магнитен резонанс на коляното след контузия, потвърдиха за Нова телевизия от пресслужбата на Министерския съвет.

Снимки от посещението на Борисов в Пирогов“ се появиха първо в групата „Забелязано в София” във Facebook. На тях се вижда как лидерът на ГЕРБ е придружен лично от шефа на здравното заведение проф. Асен Балтов.

По-късно Бойко Борисов е преместен в „Софиямед“, където е бил опериран. В момента състоянието на премиера е добро. Операцията е миниинвазивна, така че не е тежка за пациента", обясни на брифинг доц. д-р Антони Георгиев. Той е един от най-добрите травматолози в страната и началник на Клиниката по артроскопска травматология в лечебното заведение.

Стана ясно, че по време на футбол Борисов е получил травма на дясното коляно. След ядрено-магнитен резонанс е установено, че има скъсване на менискус. Този тип увреди са най-болезнените и когато има такава се препоръчва операция веднага", уточни доц. Георгиев.

След операцията има облекчен режим на натоварване, тъй като възстановяването не е мигновено. Ще трябва известно време за отшумяване на болката", допълни лекарят, цитиран от БГНЕС.

Премиерът ще може да бъде изписан най-рано утре. Операцията на Борисов е дни преди изслушването му в парламента, насрочено за сряда. Още не е ясно дали травмата ще му попречи да докладва на депутатите за плана за възстановяване. 

Борисов: Викат ме в парламента, за да направят народен съд


Снимка: FB / Забелязано в София / Evelina Toteva

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Jane 20:45, 19 апр 21

Sega sthe ima izvinenie, zastho ne moje da se iavi v Parlamenta.Nomerata na Boko niamat krai. No predizvikva samo ogromno sajalenie. Tolkova e jalak i zagnivasth. Edva li sthe ostane v istoriata na dostoinite, umnite i chestnite.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама