Сутринта - слънце, следобед - дъжд

07:00, 21 апр 21 25 2322 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд, главно над планинските райони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево. След обяд облачността ще се увеличи и на места главно в южните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще придобие южна компонента. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Над 1700-1800 метра валежът ще е от сняг. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В четвъртък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, без валежи. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Ще се затопли още, минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 17 и 22 градуса. В петък облачността ще се увеличи. Главно в югозападните райони ще има и валежи от дъжд. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен, с него ще прониква студен въздух, съобщи НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама