Секс терапия връща към живот ветерани от войни в Израел

19:40, 20 апр 21 / Любопитно 25 2536 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

В много страни сурогатната секс терапия - т.е. когато се наемат платени сексуални партньори за рехабилитация на сексуалното здраве на пациента - е противоречив и широко практикуван метод.

В Израел обаче такова лечение се предлага за държавна сметка на тежко ранени военнослужещи, нуждаещи се от сексуална рехабилитация, съобщи Би Би Си.

Офисът на израелския секс терапевт Ронит Алони в Тел Авив изглежда точно както бихте очаквали. За клиентите има малък удобен диван, по стените има биологични схеми на мъжки и женски полови органи, които тя използва, за да обясни.

Но по-любопитното е какво се случва в съседната стая, където има голям разтегателен диван и свещи. Тук платените сурогатни партньори помагат клиентите на Алони да се обучат в изкуството на интимните отношения и в крайна сметка как да правят секс.

Не прилича на хотел - по-скоро на дом, като апартамент“, казва Алони. Разполага с легло, CD плейър, отделен душ и еротични произведения на изкуството по стените.

Въпреки че критиците я сравняват с проституцията, терапията е широко разпространена в Израел: разходите за войници с наранявания, които засягат способността им за секс, се поемат от държавата, пише БГНЕС. 

Хората трябва да се чувстват така, сякаш могат да доставят удоволствие на някой друг и че могат да се радват на някой друг“, казва Алони, която има докторска степен по сексуална рехабилитация.

Те идват на терапия, не за удоволствие. В това няма нищо подобно на проституцията. 85% от сесиите са за интимност, докосване, комуникация, те са за това да бъдеш човек и как да се свържете с други хора. Моментът, в който имате сексуални отношения, е краят на процеса“, обяснява тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама