„Джойнт за ваксина“: Раздаваха марихуана на ваксинирани жители на Ню Йорк

19:10, 21 апр 21 / Свят 25 4014 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Нюйоркчани, които са били ваксинирани срещу COVID-19, получиха безплатно цигара марихуана, предаде АФП. Активисти, които празнуваха неотдавнашната легализация на марихуаната за удоволствие в щата Ню Йорк, раздадоха безплатни цигари в Манхатън на всеки, който има доказателство, че е получил поне една доза ваксина.

Това е първият път, когато можем да седим и законно да раздаваме джойнт на хората“, каза Майкъл О’Мали, един от организаторите на инициативата „Joints for Jabs“ в Манхатън, пише БГНЕС.

Ню Йорк узакони употребата на марихуана

Подкрепяме федералните усилия за масова ваксинация. Освен това се опитваме да ги накараме да легализират тревата на федерално ниво“, каза той пред АФП.

Няколко десетки души чакаха спокойно на опашка, за да получат безплатна цигара марихуана. На 31 март губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо подписа закон, който позволява на възрастни на 21 и повече години да купуват канабис и да отглеждат растения за лична консумация у дома.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама