Кой най-много иска разследване на случая „Росенец“?

11:23, 21 апр 21 / Политика 25 2961 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Случаят „Росенец“ пак се върна в дневния ред на обществото. От трибуната на парламента Христо Иванов от „Демократична България“ съобщи, че коалицията започва да събира подписи за свикване на анкетна комисия по темата.

Нека българското общество види истината за този „Дисниленд на корупцията“. Нека видим как институциите са си затваряли очите, как с тяхното съдействие са регистрирани обекти, които иначе е нямало как да бъдат регистрирани“, посочи Иванов. Той поиска комисията да изслуша всички разследващи журналисти, които са работили по случая и са изкарали голяма част от фактите около строежа на лятната резиденция на Ахмед Доган и заграждането на пътя към нея.

„Демократична България“ иска анкетна комисия за „Росенец“

Веднага след изказването на Христо Иванов думата взе Тома Биков, за да обяви, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС е един ход напред и вече е събрала 48 подписа за свикване на анкетна комисия за „Росенец“. По този начин бившите управляващи изпреварват „Демократична България“ и ги предизвикват да се включат към тяхното предложение, въпреки че от лятото досега партията на Борисов никога не заявявала желание да се изнасят всички детайли около случилото се при морския сарай. „Който иска, нека да се подпише“, призова Биков. Трябва да се отбележи, че ГЕРБ отправи подобно „предизвикателство“ и към „Има такъв народ“, като първа внесе предложение за мажоритарен вот – искане още от референдума, организиран от Слави Трифонов.

Темата за първи път беше коментирана от ДПС вчера. От изказване на депутата от движението Хамид Хамид пред Нова телевизия стана ясно, че от партията изчакват да се изговорят „още глупости“ за протеста пред резиденцията на Доган миналото лято, след което ще изнесат доказателства за участие на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според тях той е искал напрежението да ескалира и затова е изпратил „момчета с бомбички“.

„Росенец“ вече официално е плаж

От своя страна, Борисов коментира темата едва днес, но беше изключително лаконичен. Той обяви, че ГЕРБ подкрепя разследването и за това внася предложението за създаването на комисия. „Ицо, както му казвах дълги години, или Ицката, е пети в Бургас, предпоследен. Въпреки всичко ще го подкрепим за „Росенец“, за да види, че при нас няма задкулисие“, посочи Борисов.

Припомняме, че миналото лято Христо Иванов и негови съмишленици се опитаха да стигнат с лодка до плажа на „Росенец“, тъй като достъпът до него бе спрян заради резиденцията на Ахмед Доган. Тогава Иванов бе изблъскан в морето от служители на НСО, които по онова време охраняваха почетния председател на ДПС. Седмица по-късно граждани организираха протест пред сараите, а ДПС изпрати свои съмишленици на контрапротест. Имаше напрежение, но до сблъсъци така и не се стигна. По-късно бариерата на общинския път беше премахната. А плажът вече е нанесен и в кадастралните карти.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама