Парламентът превзема Facebook

16:54, 21 апр 21 / Политика 25 2236 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Заседанията на Народното събрание и на постоянните комисии ще се излъчват пряко и в социалните мрежи. Освен това, пленарните заседания ще се излъчват отново по БНТ 1, а не както досега по БНТ 2. Тези и други промени прие Временна комисия за изработване на нов правилник на Народното събрание.

Първото заседание на парламента ще е в старата сграда

Според новите правила вече ще можем да влизаме в парламента без изискване за ЕГН. Сред другите важни промени са изискването в зала да има 121 депутати за приемането на закони или декларации. 

Депутатите увеличиха и времето, в което ще могат да се запознават със законопроектите от 24 на 72 ч. Това означава, че законопроектите ще влизат в пленарната зала не по-малко от 72 ч. от гледането им в парламентарна комисия. Изключение ще се прави само за спешни законопроекти, които ще могат да бъдат разглеждани след 24 ч., предаде „24 часа“.

Депутатите без великденска ваканция

Отхвърлена бе идеята за увеличаване на работното време за пленарните заседания от 09.00 до 18.00 часа, а комисиите да заседават в понеделник и вторник. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама