Големите кавички

11:00, 22 апр 21 / Големите кавички 25 3840 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (12 - 16 април)

„Досега културата не е била приоритет. И резултатите не закъсняха – живеем в ерата на чалгата, турските и индийските сериали, врачките и плоскоземците, а доцент Мангъров е национален герой. Това нямаше да е така, ако приоритетите на държавата ни бяха, както би казал възстановяващият се от операция на менискуса Борисов – „Култура, култура, култура“, заяви музикантът Венци Мицов пред сайта „Площад Славейков".

„В културата на практика се случи това, което би се случило, ако сте пациент с ниска
сатурация, но никоя болница не желае да ви вземе – случи се агония. Това, че тя (културата) все пак оцеля, означава, че донякъде безхаберието на държавата е довело до нещо като колективен културен имунитет. Но прекараната болест неминуемо ще доведе до странични ефекти. Например до чалга. Чалгата е тромб, който ни води до обществен инсулт“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:09, 22 апр 21

Мицов ,благодаря Ви ,че сте се жертвали за да запазите кълтурата .Поглъщайки я цялата и сега акате насам натам по малко култура ,която ако не друго поне да я померишем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама