Чехия гони служители от руското посолство в Прага

17:16, 22 апр 21 / Свят 25 2816 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чехия ограничи броя на служителите на посолството на Русия в страната до броя на служителите на своята мисия в Русия, съобщи чешкото външно министерство.

Това е реакцията на Прага от решението на Москва да експулсира 20 служители на чешкото посолство в Русия, обяви пред журналистите външният министър на Чехия Якуб Кулханек.

Чехия изгони 18 руски шпиони от посолството в Прага

По данни на външно министерство на Чехия, в посолството на Русия в Прага в момента работят 27 дипломати и 67 технически сътрудници.

„Ние ограничаваме броя на дипломатите в руското дипломатическо представителство в Прага в съответствие със състоянието на щата на нашето посолство в Москва. Решението влиза в сила от днес. Руската страна получи срок да изтегли своите хора до края на май“, каза Кулханек, цитиран от БГНЕС.

Путин: Организаторите на провокации ще съжаляват, както никога досега

В отговор на това говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Русия няма да допусне да се разговаря с нея с ултиматуми и че чешкият посланик Витезслав Пивонка ще бъде извикан днес в министерството.

„Предлагаме Прага да остави ултиматумите за общуване в рамките на НАТО. С Русия такъв тон е недопустим”, каза тя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама