Съдът спря вписването на новия борд на БЕХ

10:20, 24 апр 21 / Политика 25 3263 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Софийски градски съд (СГС) спря вписването на борда на директорите на Български енергиен холдинг (БЕХ). Това съобщи в своя Facebook профил депутатът от „Демократична България“ и съпредседател на „Зелено движение“ Владислав Панев. 

Причината е, че при вписването на борда е премахнато името на един от класираните кандидати - това на независимия член София Касидова, която е бивш зам.-министър на икономиката по време на управлението на НДСВ. Вместо това на нейното място е добавено името на пиара на холдинга - Александър Църноречки. 

ГЕРБ иска оставката на Манолова от комисията по ревизия заради „Костинброд 2“ в енергетиката

„Съдът спря вписването на борда на Български енергиен холдинг, след подадена жалба за опорочаване на конкурса, който Теменужка Петкова с толкова патос защитаваше вчера. Така бързат да си инсталират калинките, че даже не са опитали да впишат победителите в конкурса. А вместо един от класираните пробват да назначат бившия ПР на БЕХ Църноречки. Схеми без край. Малко им остава и правят грешки, няма как“, написа Панев.  

Парламентът наложи мораториум на решения на кабинета „Борисов 3“

Припомняме, че именно назначението на Александър Църноречки в ръководството на БЕХ без конкурс беше една от причините за искането от страна на БСП за налагане на мораториум върху действията на кабинета „Борисов 3“. Самият енергиен министър в оставка Теменужка Петкова пък заяви в четвъртък, че всички назначения в енергетиката идват след конкурси. По думите ѝ били избрани доказани професионалисти. А вчера стана ясно, че мораториумът, гласуван от депутатите в парламента, ще бъде оспорен от ГЕРБ пред Конституционния съд.

Като за последно: Бетонира ли се ГЕРБ в енергетиката?

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама