Фандъкова няма да е следващият кандидат за кмет на ГЕРБ в София

12:55, 24 апр 21 / София 25 5356 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Премиерът в оставка Бойко Борисов отново влезе във всички новинарски емисии от своя хол в Банкя. Този път негови гости бяха активът на ГЕРБ в София и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На импровизирана кръгла маса, но този път с професионален микрофон, той обяви, че от партията вече имат готови млади и нови кадри за кметове и министри. Борисов дори намекна, че това ще е последен мандат на Фандъкова като кмет на София. След 2 години и половина сред тях ще изберем бъдещия кмет“ , каза той, обръщайки се към нея и поглеждайки към младежите в стаята. 

ГЕРБ започва с „проветряването“

Ще изберем новия кмет на София, новия общински съвет, новите депутати и новите министри. Искам вие да поемете още две години и половина, да направим това, което софиянци очакват от нас...Вече не съм зает, мога да се занимавам тук. Като гледам, ние си имаме с тебе и кандидат за кмет на София“ , каза председателят на ГЕРБ, без да конкретизира кого точно има предвид. 

За назидание: ще прави ли Борисов чистка в ГЕРБ?

На 11 май ГЕРБ ще има събрание, на което трябва да избере ново партийно ръководство. Дневният ред предвижда освобождаване на зам.-председателите на партията и избор на нова Изпълнителна комисия. Сред заместник-председателите на партията е и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

София като модерен и дигитален град

Министър-председателят в оставка заръча на актива на ГЕРБ да превърнат столицата в модерен и дигитален град. А зам.-кметът по финанси в Столична община Георги Георгиев изложи своето предложение за електронно купуване на билети за цялата градска мрежа.

Борисов не пропусна да се похвали за свършената работа от управлението на ГЕРБ. „Направихме много - тангенти, булеварди, кръгови, мостове, шадраван. Ние оправихме цялата инфраструктура, чак до АМ „Люлин“, изтъкна той. 

Фандъкова пък призова да се приеме час по-скоро планът за възстановяване и устойчивост, за да може да се финансира следващото продължение на метрото. 

„Горна баня изпревари Банкя. Моите съкварталци викат: „На цяла София направи рингове, а пътя до Банкя остави“. Аз им казвам, че ако бях направил първо Банкя, щях да съм като Тодор Живков с Правец“, отбеляза Борисов по повод откриването на новия лъч на метрото.

Пускат метрото до Горна баня следващата седмица

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 outsisket 23:46, 11 фев 24

viagra pills for women The solutions of PEG AM at concentration 5 50 mg ml were prepared by dissolution of 50

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама