Ново 200: ГЕРБ вече не искат оставката на Манолова

13:30, 24 апр 21 / Политика 25 3739 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

След вчерашния цирк, в който Мая Манолова нахлу в „Булгартрансгаз“, за да търси документи за „Балкански поток“, а ГЕРБ ѝ поиска оставката от председателското място в комисията по ревизия, днес партията промени мнението си на 180 градуса. 

Премиерът Бойко Борисов демонстрира в живо включване от хола си, че не е знаел за вчерашното намерение на членовете на ГЕРБ и нареди то да не бъде входирано в парламента. 

Вие сте ѝ поискали оставката. Това е голяма глупост. Не че не искаме оставката, а тя трябва да говори ежедневно, ежеминутно. Тая истерия трябва да продължава“, каза премиерът в оставка Бойко Борисов. 

„Искат нова комисия, говорим за правова държава - да изпратят писмо. Съответните агенции ще сложат в кашони и в папки, ще ги опишат, ще ги номерират и с камиони ще ги закарат в парламента под опис“, нареди Борисов, обръщайки се към зам. -министъра на външните работи в оставка Георг Георгиев. „Такива работи като „Дай ми флашката“, „Земи ми флашката“ - няма. Писмено, товарят на един микробус“, добави той. 

Според него комисията по ревизия не трябва да се разваля, а Мая Манолова трябва да остане неин председател. 

„Колкото повече говорят те - спикерката на парламента Таня Дончева, хората вече правят разлика. За това казах какъв ми е прочитът на изборите. Електронното управление не можеш да го изпревариш, не можеш с връзки да влезеш и да направиш проблем“, посочи още министър-председателят в оставка. 

Истеричната реакция на ГЕРБ показва, че са гузни 

По-рано председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова коментира в ефира на bTV, че истеричната реакция на ГЕРБ е показала, че са гузни и има някакъв проблем.

Тя подчерта, че не разбира защо вчерашният брифинг е даден в централата на партията сякаш тя е принципал на държавното дружество„Какъв беше проблемът ръководството на дружеството да кажат, че два дни след дадения от комисията срок ще предоставят документите“, запита Манолова. Тя бе категорична, че няма да подаде оставка и ще остане председател. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама