Учениците от 6. и 11. може да се върнат в класните стаи от 10 май

12:05, 25 апр 21 25 2449 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Ако ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас продължава да се развива благоприятно, може учениците от 6. и 11. клас да се върнат в класните стаи от 10 май до края на учебната година. Това заяви министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев по време на работна среща с премиера в оставка Бойко Борисов в неговия хол. Съвещанието им бе излъчено „на живо“ във Facebook

6. и 11. клас трябваше по график да се върнат в училище чак на 17 май. От утре по график в класните стаи се връщат учениците от 5., 9. и 12. клас.

Омбудсманът поиска редуциране на материала в матурите за 7. и 12. клас

„Смятаме, че на този етап това е разумното, това е оправданото. Благодарение на това, че приоритизирахме системата на образованието във ваксинационния план, имаме относително ниска заболеваемост сред педагогическия и непедагогическия персонал“, заяви Вълчев.

Междувременно продължава ротационният принцип на редовно обучение при учениците от прогимназиален и гимназиален етап, а тези от първи до четвърти клас продължават да учат постоянно в класните стаи.

Трябва ли да отпаднат теми от матурите?

Припомняме, че от вчера вече са разрешени и присъствените занятия в езиковите, образователните центрове и други обучителни центрове и школи. Работата им се допуска при спазване на дистанция от 1,5 метра между присъстващите, носене на защитни маски, редовно проветряване и дезинфекция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама